Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
34-годишен изверг влиза в затвора за убийство на котка с особена жестокост във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:20 / 08.02.2016Коментари ()5243
©
В процедура на съкратено съдебно следствие, Районeн съд - Варна наложи на 34-год. Я. Янчев наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, както и глоба в размер на 2000 лева. Наказанието за извършеното престъпление по чл. 325б, ал. 2, т. 2 и т. 3 от НК следва да бъде изтърпяно при строг режим в условията на затвор.

Самите хулигански действия са извършени от Янчев на публично място - по ул. "Хайдут Сидер" във Варна, в следобедните часове на 14 октомври 2014 г. На тази дата подсъдимият проявил жестокост към гръбначно животно - котка, която няколкократно блъскал в асфалта и мачкал с крак, докато не я умъртвил. По-късно друг човек забелязал убитото животно, като при преглед на охранителни камери разбрал за извършената жестокост и изпратил записите на електронната поща на предаването "Господари на ефира". По излъчен впоследствие видеоматериал и кадри в предаването, граждани разпознали извършителя и сигнализирали на телефон 112.

Подсъдимият призна вината си и изрази съжаление за стореното. Деянието е извършено по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост. 34-годишният Янчев е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността и личността, както и за разпространение на наркотици. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/34-godishen-izverg-vliza-v-zatvora-za-ubiistvo-na-kotka-s-osobena-zhestokost-vuv-Varna-616938
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.