Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Иво Бонев: Ще ядем хляб от по-качествено брашно тази година
Автор: Екип Varna24.bg 13:21 / 09.02.2016Коментари ()945
© Вulfoto
По отношение на хляба, в момента няма някакви големи колебания в цените на брашната. По отношение на зърното, което разбира се всички ние следим с интерес, е твърде рано в момента да се коментират цени от новата реколта. Това заяви за "Фокус" Иво Бонев, председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна. 

Той посочи, че това, което в момента се прокрадва като тенденция е, че България ще бъде с малко по-ниски добиви, а в световен мащаб се очакват рекордни добиви. 

"В крайна сметка знаете, че пшеницата се търгува на световните стокови борси, така, че ние сме зависими от цената в световен мащаб. По отношение на нашата пшеница, за първи път ще си позволя да кажа и нещо хубаво, защото обикновено винаги казвам, че гледаме фуражна пшеница и изнасяйки хлебната. 

За нас като производители остава общо взето некачествената пшеница. Последната година малко се обърнаха нещата", добави Бонев. Според него е очевидно, че земеделците са посели по-добри сортове жито, което помогна да се подберат и по-качествени брашна. 

"Освен това мелничарите, знаете внасят и различни добри по качество пшеници и правят добри по качество брашна за бранша. Ние не само изнасяме, но и внасяме пшеница. Казвам го това защото имаше моменти преди десетина години когато някои по-добри производители, колеги, направо си внасяха от чужбина брашно", допълни още Иво Бонев.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ivo-Bonev-Shte-yadem-hlyab-ot-po-kachestveno-brashno-tazi-godina-617161
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.