Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Калин Терзийски скандализира, оплю Николай Хайтов и Йордан Радичков
Автор: Екип Varna24.bg 08:27 / 15.02.2016Коментари ()628
© Нова тв
Не трябва да обръщаме внимание на цинизмите, които говори един пиян човек. Но трябва да се отговори на обидата, че Николай Хайтов е бил слуга на режима, това е несъотносимо с неговия характер и житейски път. Това каза в студиото на Нова телевизия Елена Хайтова, дъщеря на писателя. 

Според нея обидните думи на Калин Терзийски за Хайтов не са само продукт на пиянството, а по-скоро показват разпадането на едно цяло поколение в България.

Според Александър Хайтов, неговият баща винаги е имал врагове, това е разбираемо, но същото не важи за Радичков. 

Стана ясно, че протестът на децата на Хайтов е не само срещу думите на Терзийски срещу Николай Хайтов, а и срещу същите обиди, отправени към Йордан Радичков.

"Ние вече осъдихме един подобен човек за същата история, безотговорни приказки, които не може да докаже. Затова отново ще подведем и Калин Терзийски под отговорност, ако се извини, тогава няма да прибягваме до тази мярка", посочи Александър Хайтов.

Според Елена Хайтова баща им се е срещал с Тодор Живков по повод на издирването на костите на Васил Левски, но не е бил любимец на властта по никакъв начин.

"Аз дадох възможност на българската литература да бъде нещо по-различно от от Йордан Радичков и Николай Хайтов. Аз дадох възможност отново да има българска литература. Познавах се с Хайтов и донякъде с Радичков. Това бяха едни слуги на един режим, който аз не мога да понасям. Те правеха свирки на Живков", каза Калин Терзийски пред камерите на Нова телевизия преди дни.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Kalin-Terziiski-skandalizira-oplyu-Nikolai-Haitov-i-Iordan-Radichkov-618424
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.