Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
РЗИ Варна: Офицерският плаж във Варна продължава да е най-замърсен
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 30.03.2016Коментари ()1642
© Varna24.bg
Чистотата на морската вода по Варненското крайбрежие не е на нужното ниво. Това съобщиха представители на РЗИ Варна по време на провелия се днес Съвет по туризъм в Община Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Доклад от замерванията през миналата година е предоставен на областния управител и концесионерите на плажовете във Варна и региона. 

Според направените анализи на санитарната инспекция много от морските води по варненските курорти не са чисти.  

Плажът на спирка "Панорама" вече бил в по-добро състояние. Централният и Южен плаж във Варна били в задоволително състояние, но все още в крайно лошо състояние остава Офицерския плаж, споделиха експертите. 

По този повод зам.-кметът на Община Врана Пейчо Пейчев сподели, че вече е изготвен проект за почистването на Шокъровия канал, който е основен замърсител на Офицерския плаж. Очаква се след взетите мерки състоянието на ивицата значително да се подобри, допълни Пейчев. 

От РЗИ допълниха, че и това лято ще продължат засилените проверки за шума по курортите. Заведенията за хранене и увеселителните обекти често нарушавали спокойствието на почиващите в комплексите. 

Активни проверки щели да извършват санитарните инспектори и по отношение на тютюнопушенето в заведенията по курортите. 

Присъстващите на срещата коментираха, че масово забраната за тютюнопушене не се спазва и според тях отговорността била на контролните органи, които трябвало да правят по-чести проверки и налагат санкции на собствениците на обекти. 


https://www.varna24.bg/novini/varna/RZI-Varna-Oficerskiyat-plazh-vuv-Varna-produlzhava-da-e-nai-zamursen-629736
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.