Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Колоездачите във Варна се чудят кой път да хванат
Автор: Екип Varna24.bg 12:36 / 05.04.2016Коментари ()3506
Разцепление цари в редиците на варнеските колоездачи по отношение на трасето, по което да карат, видя репортер на Varna24.bg.

Много от велосипедистите вече използват изградените велоалеи и търпеливо изчакват пешеходците, които разсеяно вървят именно по начертаните за колелета маршрути, тъй като те са върху самите тротоари. 

На много места, където алеите са прекъснати заради подлези или други пътни препятствия велосипедистите слизат на пътното платно, за да продължат.

Голяма част от любителите на велотранспорта обаче продължават да използват булевардите и улиците, където автомобилният трафик е много интензивен и движението им сред колите крие огромен риск. 

Неотдавна от сдружение на варненски велосипедисти обясниха, че за колоездачите е много по-удобно и бързо предвижването именно по пътните артерии, където освен колите други препятствия няма и настояха да бъдат изградени велоалеи по пътното платно. Специалисти обаче обясниха, че на този етап това е невъзможно.

Прави впечатление, че на много места вече се използват и изградените велопаркинги. Там, където те липсват стопаните на колелета използват уличните стълбове и дърветата, за да завържат возилото си.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Koloezdachite-vuv-Varna-se-chudyat-koi-put-da-hvanat-631103
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.