Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна дава 500 000 лв. за събаряне на стари опасни сгради
Автор: Екип Varna24.bg 08:57 / 19.04.2016Коментари ()2490
© Varna24.bg
Снимката е илюстративна
Община Варна обяви открита процедура за сключване на рамково споразумение с предмет "Събаряне и премахване на опасни и самосрутващи се, неподлежащи на ремонт или заздравяване сгради и извозване на строителни отпадъци на територията на Община Варна и събаряне и премахване на сгради - общинска собственост и извозване на строителни отпадъци на територията на Община Варна.

За осъществяването на дейностите ще бъдат допуснати три фирми.

При изпълнение на поръчката следва да се извърши Проектиране (при необходимост) и строително-монтажни работи (СМР) по събаряне и премахване на опасни и самосрутващи се, неподлежащи на ремонт или заздравяване сгради и извозване на строителни отпадъци на територията на Община Варна

Ориентировъчно количество и обем: общо през 2014г. и 2015 г. са възложени и изпълнени: - събаряне на сгради - около 61 бр. с общо РЗП около 2584 м2; - извозени на строителни отпадъци - около 2332м3; Посочени са количества на база предходни години и Възложителя по никакъв начин не се ангажира с тях.

Извозването на строителни отпадъци ще се извършва до Регионална система за управление на отпадъците (РСУО) с. Въглен или до терен за който има разрешение за дейности с отпадъци от РИОСВ.

При необходимост изпълнителят следва да изготви или да възложи да бъде изготвен и съответно да съгласува в Община Варна: План за безопасност и здраве за премахването или Конструктивни указания за извършване на самото събаряне, както и План за управление на строителни отпадъци.

Стойността на поръчката без ДДС е 500000 лв.

Участниците следва да имат минимум едно изпълнено строителство, еднакво или сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-dava-500-000-lv-za-subaryane-na-stari-opasni-sgradi-634475
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.