За няколко дни Варна се превърна в гурме столицата на България | ||||||
| ||||||
Екипът на шеф Йоргов от Българската асоциация за кулинарна култура и гост-готвачи с авторски менюта се грижиха за гурме-зоната, където тази година бе наблегнато на натуралните и екологично чисти био продукти, като всичко се приготвяше пред очите на посетителите. Хит беше и стрийт фуд зоната, където се предлагаха бъргъри с качествено месо, приготвено на специално барбекю, както и местна крафт бира. Домакин бе център "Чайка", където на един цял етаж от 1000 м2 бяха разположени щандовете, кухнята и гурме зоната. Продукти от дивечово месо и украински шоколади бяха сред екзотичните предложения по време на фестивала. Изложба с картини на Боян Янев, ледени фигури и художествено оформени плодове от Българския карвинг клуб допринесоха за арт атмосферата. Голям интерес предизвика и проведения съпътстващ семинар на който Калоян Стоянов изнесе лекция за здравословно хранене, а Яна Петкова и Марин Атанасов разкриха особеностите на северно-черноморския тероар и представиха 10 вина от регионални изби. Организаторите от Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите съобщиха, че и посетители и изложители са изразили само суперлативи и положителни мнения за събитието и вече мислят за изданието следващата година. |