Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Условна присъда за младеж, откраднал лаптоп
Автор: Екип Varna24.bg 15:27 / 02.06.2016Коментари ()940
© Varna24.bg
Съдът призна за виновен 24-год. Б. Иванов в извършена кражба на преносим компютър и зарядно устройство от съвместно обитавана с други хора квартира във Варна.

Деянието е извършено на 10 декември миналата година. След възникнали проблеми между съквартирантите, във връзка с ползването на общи помещения в апартамента и плащането на консумираната електрическа енергия, подсъдимият обещал, че ще напусне жилището. На 10 декември той видял, че неговите съквартиранти - момче и момиче, излезли с багаж и заключили стаята си. 

Иванов веднага решил да се възползва от момента, разбил вратата за чуждата стая и отнел преносим компютър със зарядното към него, закупен два месеца преди инкриминираната дата за над 600 лева. Младежът събрал всичките си вещи и напуснал жилището, без да заключва входната врата. Непосредствено след това той продал откраднатия лаптоп в заложна къща срещу сумата от 250 лева, като собственоръчно на заложния билет изписал имената си и се подписал.

 

За конкретното деяние, в процедура на съкратено съдебно следствие, съдът наложи на 24-годишния Б. Иванов наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovna-prisuda-za-mladezh-otkradnal-laptop-645053
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.