Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
7 млн. лева са предвидени за реконструкция и ремонт на бул. "Васил Левски"
Автор: Екип Varna24.bg 16:42 / 13.06.2016Коментари ()6655
© Varna24.bg
Във втора фаза на проекта за интегриран градски транспорт, който е част от инвестиционната програма на Община Варна по ОП "Региони в растеж", са включени обекти от уличната инфраструктура. Това заяви кметът на Варна Иван Портних по време на пресконференция, на която бе представена инвестиционната програма на администрацията, предаде "Фокус". 

Програмата предвижда реконструкция на бул. "Осми Приморски полк" в участъка от бул. "Васил Левски" до бул. "Христо Смирненски", като е включен и основен ремонт на транспортното съоръжение пътен възел "Виница". Предвиден е още основен ремонт по трасето на бул. "Приморски" от "Стефан Стамболов" до "Цар Освободител" и след това "Цар Освободител" от бул. "Приморски" до бул. "Княз Борис I", включително и ремонт на автоподлеза под Фестивалния комплекс. 

Кметът Иван Портних допълни, че друга важна артерия, която предстои да бъде ремонтирана, е бул. "Васил Левски", като за него са предвидени 7 млн. лева за цялостна реконструкция на участъка по цялото му протежение, както и велоалея, подобряване на достъпната среда и ремонт на всички прилежащи подлези. 

Програмата предвижда още основен ремонт на бул. "Народни будители" в кв. "Аспарухово". "Освен "Народни будители" е включен и бул. "Първи май", цялостна рехабилитация. Започна и подмяна на основния водопровод, водещ към Галата, полагането на водопровода приключва и веднага след процедурите ще има възможност да се направи рехабилитация на двата булеварда. Успоредно с това ще направим и разширение с допълнителни две платна на ул. "Мара Тасева". 

Ще дадем много по-добра транспортна връзка в южно направление, градът в момента се разраства в тази посока", заяви кметът Иван Портних.



Още по темата: общо новини по темата: 523
17.05.2024 »
17.05.2024 »
15.05.2024 »
22.04.2024 »
18.04.2024 »
16.04.2024 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/7-mln-leva-sa-predvideni-za-rekonstrukciya-i-remont-na-bul-Vasil-Levski-647762
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.