Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пълно разследване на причините за потопа в "Аспарухово" обещаха от прокуратурата
Автор: Екип Varna24.bg 11:42 / 20.06.2016Коментари ()4201
© Вulfoto
Пълно и обективно разследване на причините за потопа в "Аспарухово" обеща окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Две години след наводненията виновни няма, а разследването започна отначало. То е прехвърлено на трима следователи, защото според окръжния прокурор, полицията във Варна не го е водила правилно. Заместник-кметът на Варна съобщи пред БНТ,че в Аспарухово са взети всички мерки за предотвратяване на нови наводнения.


Две години след потопа в Аспарухово деретата отново приличат на сметища, въпреки че общината ги е чистила 2 пъти през тази година.

Според заместник-кмета, проблемите може да се решат след изграждането на отводнителни канали и ремонт на деретата. Проектът е готов. Финансиране има, но строителството не е започнало, заради обжалване на процедурата за изпълнител. Делото е в във Върховния административен съд и от общината ще поискат той да се произнесе по-бързо. В противен случай ще бъдат загубени 8-те милиона лева еврофинасиране по проекта.

"По фонд" Солидарност" срока за приключване на строителството на деретата е до октомври месец. Смятам, че ако решим бързо проблема с жалбите във ВАС и започнем незабавно съответните дейности ще се справим", коментира Христо Иванов.

Прокуратурата също трябва да навакса със сроковете за приключване на разследването. Затова с него са ангажирани следователи. Те трябва да открият кой е виновен за трагедията. Според окръжния прокурор на Варна, все още обаче е рано да се повдигат обвинения.

"Ако някое длъжностно лице не е изпълнило в пълен обем или част от своите задължения, които закона му е вменявал - ние ще му повдигнем обвинения", обасни Владимир Чавдаров - окръжен прокурор на Варна.

Чавдаров обеща, че прокуратурата ще разследва всички държавни и общински органи, които е трябвало да осигурят безопасността на живеещите в "Аспарухово".




Още по темата: общо новини по темата: 444
20.06.2021 »
19.06.2020 »
13.08.2019 »
19.06.2019 »
12.04.2019 »
29.08.2018 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Pulno-razsledvane-na-prichinite-za-potopa-v-Asparuhovo-obeshtaha-ot-prokuraturata-649355
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.