Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жегата изгони варненци и гостите на града от центъра
Автор: Пламена Николова 15:26 / 22.06.2016Коментари ()3326
В ранния следобед днес малцина се разхождаха по варненските булеварди и площади в центъра на града, констатира репортерска проверка на Varna24.bg.

Опасно високите температури принудиха варненци и гостите на града да се изпокрият, някои по работните си места, други под чадърите на плажа, трети у дома или в хотела.

На пръсти се брояха желаещите да се разхождат под жаркото слънце. Празни останаха магазините в центъра на града, за разлика от заведенията, където прекарваха времето си онези, които предпочитат социалните контакти на открито.

Учудващ е фактът, че дори сухите шадравани в града останаха без почитатели по това време. 

Специалистите предупреждават хората с ниско кръвно задължително да избягват жегите или да се запасят със студена вода и айран, ако им се налага да са навън в жаркото слънце. 

Препоръчва се всички да се запасят с лосиони против изгаряне, шапки и да консумират повече течности. Чудесен коктейл в топлото време е вода с лимон и лед. В комплект с всичко това върви и доброто лятно настроение.
 
Според синоптиците времето през нощта ще е ясно. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен северен вятър. Минималните температури ще са високи между 19 и 24 градуса. 

Утре ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в Предбалкана и крайните североизточни райони. Ще духа умерен, по крайбрежието и засилен вятър от север и североизток. Максимални температури 31-36, по Черноморието 25-30 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 21-24, северно от нос Калиакра 17-18 градуса.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zhegata-izgoni-varnenci-i-gostite-na-grada-ot-centura-650029
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.