Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Още една изненада: Важна промяна, касаеща изпитите за елитните гимназии!
Автор: Екип Varna24.bg 16:28 / 09.07.2016Коментари ()1705
© Bulfoto
Обсъждаме нови по-късни дати за провеждането на националното външно оценяване (НВО). Съгласно новия закон НВО ще се провежда на други по-късни дати отколкото сега - около 15-20 юни за учениците след 7-ми клас и края на май-началото на юни след 4-ти клас, за да се спази изискването на новия училищен закон оценяванията да се проведат до две седмици преди приключване на учебната година.

"Имахме много такива предложения от учители, директори, родителски организации. Тези промени ще станат факт не веднага, а когато бъде утвърден държавният образователен стандарт за оценяването на резултатите".

Това каза на брифинг в Шумен министърът на образованието и науката Меглена Кунева след среща с учители и директори от регионите Варна, Шумен, Добрич и Велико Търново.

"Осигурихме стипендии за педагогическите специалности като приоритетни. Без студенти по тези специалности настъпва проблем за държавата и затова искаме студентите да разчитат на такъв тип подкрепа през цялото си следване. Педагогическите специалности са с ниска издръжка и затова със Съвета на ректорите водим разговори в тази посока", каза министър Кунева.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Oshte-edna-iznenada-Vazhna-promyana-kasaeshta-izpitite-za-elitnite-gimnazii-654322
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.