Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осигуряват 20 карти за безплатно пътуване за социални служители от Община Варна
Автор: Пламена Николова 12:47 / 14.07.2016Коментари ()1443
© Varna24.bg
Служители на дирекция "Социално подпомагане" в Община Варна ще могат да пътуват безплатно по една линия до края на годината при изпълнение на служебните си задължения, след като съветниците от ПК "Транспорт" към Общинския съвет подкрепи искането за отпускане на 20 безплатни карти за по една линия, предаде репортер на Varna24.bg.

В Дирекция "Сациално подпомагане" работят 124 служители, от които 95 са социални работници. Във връзка със Закона за закрила на детето служителите се налагало да обикалят по домашни адреси, родилни домове и други институции. През 2015 г. служителите са извършили над 80 000 административни услуги, се уточняваше в информация до съветниците.

Месечно в дирекцията постъпвали около 120 сигнала за деца в риск, които трябвало да бъдат проверени на място от инспекторите. 

От години дирекцията имала проблем с разходите по издръжката си. Част от средствата били осигурявани от социалното министерство и от Агенция за социално подпомагане. От там набавили средства за транспорт до август месец. От следващия месец до края на годината експертите се надяват да могат да пътуват благодарение на отпуснатите от общината безплатни карти.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Osiguryavat-20-karti-za-bezplatno-putuvane-za-socialni-sluzhiteli-ot-Obshtina-Varna-655432
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.