Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Инвалиди от Варна искат достъп до плажа и алеята с микробус
Автор: Пламена Николова 13:37 / 14.07.2016Коментари ()1828
© Varna24.bg
Да бъде осигурен пропуск за достъп до Крайбрежната алея, Морската градина и плажът на микробусите, които превозват инвалиди във Варна. Това предложи председателят на Дружеството на инвалидите д-р Радко Радев на заседание на комисията по "Транспорт" днес, предаде репортер на Varna24.bg

Искането е във връзка със заповед на кмета Иван Портних за въвеждането на КПП-та, които да ограничават достъпа на возила до алеята и плажът във Варна. 

Както вече съобщихме двата пункта ще бъдат разположени на басейн "Приморски" и на кръговото до Рибарския плаж, като ще работят денонощно до 15 септември.

За зареждане на търговските обекти е определен часовият интервал от 5 до 8 ч. На концесионера на алеята са предоставени 25 пропуска за автомобили, които ще могат да се движат от 23 часа до 5 часа.

Други коли няма да бъдат допускани освен линейки, полицейски патрулки, пожарни коли, автомобили на общината и на Института по рибни ресурси, както и такива, обслужващи предварително планирани културни и спортни мероприятия, се посочва в заповедта.

Съветниците решиха да дадат положителното си становище относно това кметът да добави в заповедта си и 6-те микробуса за хората с увреждания, които без транспорт трудно биха могли да стигнат до плажа и парка.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Invalidi-ot-Varna-iskat-dostup-do-plazha-i-aleyata-s-mikrobus-655441
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.