Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Роми обсадиха спешно отделение заради смърт на диабетик
Автор: Екип Varna24.bg 11:38 / 19.07.2016Коментари ()800
© Varna24.bg
Спешното отделение на МБАЛ Благоевград бе под обсада тази нощ. Смърт на 51-годишен ром доведе в двора на отделението с таксита и лични коли над 30 роми, които направиха опит да нападнат лекарите и екипите, обвинявайки ги, че са виновни за забавянето на линейката, пише struma.com.

Инцидентът станал малко след 23 часа тази нощ и продължи 3 часа след полунощ. И до момента полиция охранява отделението. 51-годишният диабетик от ромската махала се почувствал зле малко преди 23 часа, близките му извикали линейка на телефон 112. Мъжът издъхнал час по късно. Около 1 часа през нощта екипите съобщили на близките за смъртта му и последвал истински екшън.

Писъци, ревове, нападки огласили двора на отделението. Яростта на ромите вдигнала на крак и полицаите от Първо управление на ОД на МВР в Благоевград. На място пристигнал и началникът на управлението, който посред нощ успял да убеди ромите да се разотидат.

В момента пред Спешно отделение има полиция, тъй като наближава времето ромите да получат смъртния акт и се очаква да има напрежение. А иначе издъхналият мъж освен диабетик от години е с няколко байпаса и силно увредено здраве.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Romi-obsadiha-speshno-otdelenie-zaradi-smurt-na-diabetik-656514
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.