Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Първата еколодка в Черно море бе пусната по вода във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:56 / 23.07.2016Коментари ()1724
Първата в Черно море лодка с извънбордов двигател на газ пропан бутан бе пусната на вода от слипа на Транзитната търговска зона във Варна в плавателния канал "Море-езеро". Единственият по рода си екодвигател е произведен от американската компания LEHR Inc., която се посвещава на идеята за една по-чиста планета.

Пропан бутанът отдавна е признат като "зелен" източник на енергия. Чрез използването на това гориво фирмата - производител е намерила рентабилен начин за намаляване на емисиите и свързаните с тях рискове за здравето и като резултат подобрява морската среда по целия свят.

Основател и главен изпълнителен директор на LEHR Inc е капитан Бернардо Херцер - известен предприемач и изобретател с дълбока страст за подпомагане и запазване на околната среда и морската флора и фауна. 

Вдъхновена от прогресивното мислене на Капитан Херцер, компанията се фокусира върху използването на екоориентирани технологии за пълно изгаряне на пропан бутан за захранване на малки двигатели в няколко вида индустрии. През 2008 г. капитан Херцер придобива патент за своето изобретение. За постиженията си в областта на екологията на LEHR Inc. бе връчена EPA Clean Air Excellence Award и многобройни други награди в тази сфера.

Прилагането на технологията на LEHR Inc., чрез използване на природен газ за решаване на морските екологични проблеми, е изключително навременно и от решаващо значение за планетата Земя и нейното водоснабдяване.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Purvata-ekolodka-v-Cherno-more-be-pusnata-po-voda-vuv-Varna-657596
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.