Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Потвърдиха ареста на мъж, задигнал телефона на една от сестрите си
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 09.08.2016Коментари ()971
© Varna24.bg
Красимир Василев, привлечен към наказателна отговорност за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, ще дочака края на разследването срещу него в ареста. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна от 1 август тази година, с което спрямо Василев е била определена първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража".

36-годишният мъж е ограбил със сила мобилния телефон на една от сестрите си и то само 6 месеца след като излязъл от затвора, където търпял поредната си присъда. Василев е осъждан 11 пъти за престъпления от общ характер - 10 пъти за кражби и веднъж за грабеж при условията на опасен рецидив.

В жалбата си пред въззивната инстанция обвиняемият твърди, че ВОС не е направил пълен анализ на събраните доказателства, че няма да въздейства върху свидетели по делото и ще съдейства за разкриване на обективната истина.
Варненският апелативен съд намира, че жалбата на Василев е неоснователна. Събраните доказателства (свидетелски показания и обясненията на обвиняемия) обосновават предположението, че Красимир е автор на грабежа, който за него е при условията на опасен рецидив. Законът предвижда за това тежко по смисъла на закона престъпление затвор от 5 до 15 години.

Въззивната инстанция подкрепя извода на ВОС, че е налице реална опасност Василев да извърши друго престъпление или да се укрие, ако е на свобода. Обвиняемият няма документи за самоличност и няма адресна регистрация. Обстоятелството, че е зависим към хероин, не мотивира съда да определи по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Красимир Василев, привлечен към наказателна отговорност за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив не подлежи на обжалване.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Potvurdiha-aresta-na-muzh-zadignal-telefona-na-edna-ot-sestrite-si-661971
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.