Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Експерт от Варна: Намалява консумацията на хляб в България
Автор: Екип Varna24.bg 15:44 / 30.08.2016Коментари ()999
©
Най-вероятно понижението на консумацията на хляб и хлебни изделия в България през последните 25 години не е толкова голямо, колкото си представят хората. Това заяви за "Фокус" - Варна Иво Бонев, председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите - Варна. 

Той посочи, че намалението е съвсем малко, но определено това е посоката и тя е ясна - надолу. Според Бонев, причините за това са най различни - други видове храни, диети и други. Иво Бонев обясни, че като грамаж средно дневно българинът преди 25 години, когато е правено подобно изследване, е употребявал около 390 грама тесто.

 "В това число се включва всичко. Това е количество, което категорично намалява. Не мога да кажа с каква скорост. Това не бих казал, че е притеснително толкова много за нас. За нас е притеснително продължаващия уют, който се шири в т. нар. сив сектор и който продължава да потиска нормалното развитие на бранша. 

Тук трябва да се каже, че с нетърпение очакваме вкарването на промените на Закона за храните в пленарна зала, което се надяваме да стане тази есен и през януари догодина да се гласуват тези промени, в които положителните неща са, че категорично ще подобрят микроклимата в нашия бранш, ще ограничат сивия сектор и ще дадат възможност на предприемчивите браншовици да се представят малко по-добре", каза още Иво Бонев.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ekspert-ot-Varna-Namalyava-konsumaciyata-na-hlyab-v-Bulgariya-666615
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.