Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проекти за достъпна среда и детски кътове ще се финансират с над 2 млн. лв. от "Красива България“
Автор: Екип Varna24.bg 17:09 / 30.08.2016Коментари ()954
© Varna24.bg
Управителният съвет на проект "Красива България" одобри предложения на общини и областни управи за изграждането на 17 съоръжения за създаване на достъпна среда за хора с увреждания в обществени сгради и за обособяването на 4 занимални за децата на работещите в администрацията.

Обектите ще се изградят в 19 общини. С тях ще се улесни достъпът до сгради за обществено-административно обслужване, училища, детски градини, болници, културни институции. Занимални ще бъдат обособени в общински сгради в Правец, Враца, Чепеларе и Хасково.

Обща стойност на проектите, които ще се финансират, е 2 308 411 лв. Средствата по линия на "Красива България" са 2 026 040 лв. Съфинансирането от кандидатите е 282 371 лв.

Средствата бяха осигурени с преразпределение на бюджета на Националния план за действие по заетостта по инициатива на министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова. Целта на създаването на двете нови мерки е да се подобри инфраструктурата за хората с увреждания и да се създадат условия за по-добър баланс между семейния и професионалния живот за служители в администрацията.

Едномесечната кампания за набиране проектни предложения приключи на 12 август. Оферти подадоха около 70 общини и областни администрации.

Предстои да бъдат подписани споразумения за финансиране на проектите с одобрените кандидати. След това ще се проведат обществени поръчки за избор на изпълнител и ще се пристъпи към тяхното изпълнение, което трябва да приключи до края на 2016 г.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Proekti-za-dostupna-sreda-i-detski-kutove-shte-se-finansirat-s-nad-2-mln-lv-ot-Krasiva-Bulgariya-666655
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.