Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тежка статистика по пътищата на Варна и областта през лятото
Автор: Екип Varna24.bg 10:20 / 12.09.2016Коментари ()1683
© Varna24.bg
През трите летни месеца на територията на Варна и областта са регистрирани и обслужени общо 1 262 броя пътни произшествия. От тях 264 броя са тежки, загинали са 16 души, а ранените са 341.

Останалите 998 пътни произшествия са с материални щети, допълниха от полицията. При сравнение с данните от същия период на 2015 г. се наблюдава намаляване в броя на загиналите с 3 души, но броят на произшествията с пострадали се е увеличил с 37.

С края на месец август идва и краят на активния летен сезон, а с края на лятната ваканция започва и традиционната акция на "Пътна полиция" "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!". Тя се провежда в периода от 1 септември до 31 октомври, като в рамките на инициативата са организирани множество мероприятия. Наред с полицейските операции за контрол на скоростта и други нарушения на пътя, насочени към осигуряване безопасността на децата на пътя, пътните полицаи ще влязат в училищата, за да напомнят на учениците основните правила за безопасност. От полицията за поредна година напомнят, че да запазим живота на децата по пътищата е не просто цел, а кауза.

Източник: Радио "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Tezhka-statistika-po-putishtata-na-Varna-i-oblastta-prez-lyatoto-669225
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.