Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пробация за варненски монтьор, запалил по непредпазливост ремонтиран автомобил
Автор: Екип Varna24.bg 14:55 / 19.09.2016Коментари ()881
©
36-год. Ж.Жеков беше признат за виновен в това, че на 29 декември 2014 г., при извършване на авторемонтни дейности в ползвана от него работилница във Варна, по непредпазливост запалил чужд автомобил, с последвали значителни вреди - изгаряне на автомобила и намиращите се в него вещи. Причинените вреди за пострадалите са оценени на стойност над 43 000 лева.

Ремонтните дейности, изразяващи се поправки и запълване на драскотини по предната броня на лек автомобил "БМВ", били възложени на подсъдимия от семейство, живеещо приоритетно в чужбина. Семейството и друг път при завръщането си по празници у нас се ползвало от неговите авторемонтните услуги. Конкретно на посочената дата подсъдимият разпалил печка на дърва, с която се отоплявал авторемонтния павилион, вкарал в помещението чуждата кола, като предната й част се намирала в близост до отоплителната печка. Внезапно, в резултат на нагряването край колата се запалила купчина вестници, огънят много бързо се разпространил към кутии с бои и разредител, пожарът обхванал целия автомобил и 36-год. мъж не успял да го потуши или да измести колата. Той излязъл навън и подал сигнал на тел.112. Възникналият пожар унищожил купето и оборудването на автомобила, както и намиращи се в него вещи - детско столче, таблет и др.

Съдът осъди 36-год. Жеков в продължение на 6 месеца да изпълнява задължителните пробационни мерки - срещи с пробационни служители и регистрация по настоящ адрес, при периодичност два пъти седмично.

15-дневен е срокът за обжалване или протест на присъдата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Probaciya-za-varnenski-montyor-zapalil-po-nepredpazlivost-remontiran-avtomobil-670865
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.