Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Специалист: В ранна детска възраст трябва да се посещава стоматолог поне веднъж годишно
Автор: Екип Varna24.bg 13:34 / 04.10.2016Коментари ()1853
©
В ранна детска възраст трябва да се посещава стоматолог поне веднъж годишно. Това каза за "Фокус" д-р Борислав Даковски, регионален координатор за Варна на Националната програма на здравното министерство за профилактика на детското орално здраве. 

По думите му, след като започне появата на постоянните зъби, става наложително посещенията да се удвоят, защото средата в устната кухина става много по-агресивна и самите зъби са незащитени от гледна точка на факта, че техните нерви започват да се разграждат. "Тяхната основна функция е да изхранват зъбчетата, но започват да стават по-склонни към разрушение. 

Именно затова, в тази възраст на смесено съзъбие, е особено важно да се търси стоматологична помощ активно. Тоест, не е наложително детето да има конкретни оплаквания, за да се търси консултация. Желателно е поне веднъж на шест месеца родителите да водят децата си на профилактичен преглед", съветва д-р Даковски.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Specialist-V-ranna-detska-vuzrast-tryabva-da-se-poseshtava-stomatolog-pone-vednuzh-godishno-674051
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.