Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Целогодишният туризъм във Варна бил възможен с развитие на балнеологията
Автор: Екип Varna24.bg 11:05 / 14.10.2016Коментари ()1369
©
Целогодишният туризъм в България е възможен с развитие на балнеологията и познавателния туризъм - благодарение на археологическите и културни забележителности.

Четирисезонната балнеология, която имахме край Варна почти не съществува и всички европейски и азиатски туристи ме питат "Защо?". 

Това коментира за Радио Варна заместник-председателят на Съюза на екскурзоводите Костадинка Ортодоксова. Според нея проблемът е, че много хотелиери в страната предлагат непродаваеми цени и не правят отстъпка за групи. А потенциал за всесезонност е вътрешният пазар, особено за варненската публика, за която много родни обекти са неизвестни и далеч", каза Ортодоксова. "Ол-инклузив"-ът също убива туризма с ниското качество на обслужване и изхранване на туристите. Съотношението "ол-инклузив" към свободни туристи на Златни пясъци е около 80 към 20, допълни дългогодишният екскурзовод.

България се харесва на азиатските туристи, нараства интересът им за няколко дневни обиколни турове, каза още заместник-председателят на Съюз на екскурзоводите Костадинка Ортодоксова. За Японците страната ни е традиционна дестинация, но започнаха да идват индийци, тайландци, малайзийци и индонезийци. Индийците имат интерес към местата, където са заснети боливудски продукции и са платежоспособни туристи. Пристигайки в Европа азиатците съчетават посещения в Гърция или Румъния с България. Информирани са за историята на страната ни, за обектите под егидата на ЮНЕСКО и се интересуват много от производството на розово масло. Посещават розоварните и пазаруват много, разказа специалистът и прогнозира увеличаване на потока им още през следващото лято.

"България - туристическа дестинация на четири сезона" е темата на форум, който бе открит снощи край Варна и ще продължи в петък и събота. Ще участват представители на Варненска асоциация на туристическите агенции, Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, Съюз на екскурзоводите в България, Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите, сдружение "Култура и туризъм на българския Североизток", Съюз на хотелиерите - Златни пясъци и Съюз на собствениците за развитие на Златни пясъци.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Celogodishniyat-turizum-vuv-Varna-bil-vuzmozhen-s-razvitie-na-balneologiyata-676398
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.