Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Асошиейтед прес": Доналд Тръмп побеждава на изборите в САЩ
Автор: Екип Varna24.bg 09:56 / 09.11.2016Коментари ()576
©
Републиканецът Доналд Тръмп побеждава на президентските избори в САЩ, предаде $Асошиейтед прес$. Агенциията обяви това, след като той спечели Пенсилвания. Обработката на бюлетините още не е приключила, но по данни на сайта Real Clear Politics Тръмп получава гласовете на 274 електора след победа в щата Пенсилвания. 

За да влезе в Белия дом са му необходими 270 гласа, предаде БГНЕС. Официалните резултати обаче са 268 на 215 за Тръмп, предава "Си Ен Ен". Хилъри Клинтън се е обадила по телефона на Доналд Тръмп и му е казала, че той ще е следващият президент, а не тя, предаде "Си Ен Ен". 

Пред щаба на Хилъри Клинтън много хора очакваха тя да говори и евентуално да признае загубата си. Появи се обаче шефът на кампанията й и призова хората да идат да спят като обеща Клинтън да говори на сутринта, предаде "Си Ен Ен". 

Телевизията съобщава, че Доналд Тръмп току-що е пристигнал в щаба си и се очаква да говори. За Доналд Тръмп са гласували главно белите американци, докато Клинтън е получила гласовете на афроамериканците и латиносите.


https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Asoshieited-pres-Donald-Trump-pobezhdava-na-izborite-v-SASht-682217
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.