Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължава делото за лъжесвидетелстване срещу варненски полицаи
Автор: Пламена Николова 16:31 / 11.11.2016Коментари ()1753
©
В понеделник, 14 ноември т. г., от 9 часа в Районен съд - Варна е насрочено поредно съдебно заседание по наказателно дело за лъжесвидетелстване с подсъдими бивши служители на Общинска полиция.

 

 

33-годишният И. Танев и 29-годишната Й. Манушкина са обвинени в даването на неистински показания при разпит в качеството им на свидетели пред съда и пред разследващ полицай. Повдигнатото им обвинение е за лъжесвидетелстване при продължавано престъпление (по чл. 290, ал. 1, вр. чл. 26 от НК). 

Според внесения в съда обвинителен акт, полицейските служители устно съзнателно са потвърдили неистина при разпитите си като свидетели в два отделни случая: на 2 срещу 3 февруари 2014 г. - пред органите на досъдебното производство, а впоследствие на 24 февруари 2014 г. - пред съдия от Варненския районен съд, в хода на разглеждане на дело по обвинение в хулиганство срещу местния бизнесмен Лъчезар Братоев.

Досега по делото бяха изслушвани показанията на множество свидетели, бяха събирани и приобщени различни писмени доказателства. На заседанието идния понеделник - 14.11.2016 г., предстоят разпити на призовани, но неявили се досега по уважителни причини свидетели.

Наказателното дело се разглежда от VI съдебен състав.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Produlzhava-deloto-za-luzhesvidetelstvane-sreshtu-varnenski-policai-682907
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.