Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ураганът потроши Варна
Автор: Пламена Николова 08:45 / 14.11.2016Коментари ()9385
Ураганният вятър, който тормози Варна до късно вчера потроши дървета, рекламни табели и засипа улиците с листа и клони, видя репортер на Varna24.bg.

Напълно съсипан, като цепен с брадва, е рекламният надпис VARNA2017, поставен на входа на Морската градина до слънчевият часовник. Символът на града за предстоящото домакинство на Варна за младежка европейска столица на центъра на града до часовника е също потрошен.

Все още няма информация от полицията дали във вчерашния ден има пострадали граждани и какви са щетите за града от упостошителната стихия.   

Към 17 часа снощи от Енерго-Про съобщиха, че вследствие на силния вятър, който на места е стигал до 100 км/ч над 109 населени места в Североизточна България са останали без ток. 12 от тях са във Варненска област. 

Към същия час електрозахранването в 90 от тях е било възстановено.

"Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи отстраниха десетки повреди по електроразпределителната мрежа, но продължаващите ураганните ветрове непрекъснато предизвикват нови аварии по съоръженията. Към 17:00 часа 109 населени места са без ток. Най-усложнена е обстановката в област Силистра, където без електричество са 52 населени места. В област Добрич без ток са 18 селища, в Разград - 15, във Варна -12, Търговище - 6, Русе - 4 и Шумен - 2.

Екипите на електроразпределителната компания ще продължат да работят до възстановяването на електрозахранването във всички населени места. Мобилизиран е допълнителен ресурс от квалифициран персонал и специализирана техника в най-засегнатите районите", се посочва в съобщението.

След 18 часа снощи е получено ново съобщение от дружеството, според което екипите на Енерго-Про са възстановили електрозахранването на 140 населени места в Североизточна България. Според информацията към 18:00 часа без ток са били 59 населени места. 

"Най-тежка продължава да бъде обстановката в област Силистра, където без електричество са 52 населени места. В останалите области ситуацията се нормализира. Без ток са 4 села в област Добрич и по 1 населено място в района на Русе, Разград и Търговище.

Успоредно с отстраняването на авариите по електропроводите се работи и по сигнали за локални повреди по мрежата ниско напрежение. Екипите на Енерго-Про Мрежи ще продължат да работят до пълното възстановяване на електрозахранването във всички населени места", се посочва още в съобщението.




Още по темата: общо новини по темата: 3
14.11.2016 »
14.11.2016 »
13.11.2016 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Uraganut-potroshi-Varna-683250
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.