Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отпуснаха еднократни помощи за първолаци на 1 957 семейства от Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 15.11.2016Коментари ()604
© Varna24.bg
Илюстративна снимка
1 966 семейства с 2 029 деца подадоха заявления за еднократни целеви помощи за първолаци. Отказите са само 9, съобщи за в. "Черно море" директорът на дирекция "Социално подпомагане" - Варна, Адриана Григорова. Почти толкова са били подадените заявления и през м.г.

Осъществяваме контрол дали децата ходят на училище и сме предоставили списъците с правоимащите на РУО на МОН във Варна. Установяваме лесно по линия на интегрираната система дали малчуганите влизат в клас и тогава принуждаваме семействата да връщат парите, каза още Григорова.

Еднократните помощи са в размер на 250 лв. Те се полагат на семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 400 лева. Този доходен критерий не се изисква за подрастващи с трайни увреждания, с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

Средствата се отпускат, за да покрият част от разходите за подготовка на учениците за първи клас.

Помощта се възстановява, ако малчуганът не постъпи в училище или не го посещава редовно до завършване на първи клас.

Източник: Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Otpusnaha-ednokratni-pomoshti-za-purvolaci-na-1-957-semeistva-ot-Varna-683503
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.