Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вижте как наказаха крадец на ток във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:25 / 17.11.2016Коментари ()3264
©
На 9 декември 2015 г., при изненадваща проверка на служители от дружество на енергийния оператор, било установено, че в къща в централна градска част има незаконно прикачване към електроразпределителната мрежа. Чрез специализирана апаратура за установяване на подземни комуникации, служителите констатирали захранващ кабел, който влизал направо в имота, без да преминава през монтираното на външната страна на къщата електрическо табло. Тогава, в присъствие на абоната, бил направен изкоп и открит нерегламентирано поставения проводник. По този начин към дома на подсъдимия преминавал ток, без консумираната мощност да се отчита и съответно заплаща.

60-годишният мъж беше признат за виновен в неправомерно присъединяване през мeсец декември миналата година към електроразпределителната мрежа, с което създал условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия (деяние по чл.234В, ал.1 от НК). 

Районен съд - Варна наложи на подсъдимия наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе осъден да заплати и глоба в размер на 3000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vizhte-kak-nakazaha-kradec-na-tok-vuv-Varna-684235
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.