Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ръководствата на ВОС и ВРС се срещнаха с директора на ГД "Изпълнение на наказанията“
Автор: Екип Varna24.bg 11:56 / 18.11.2016Коментари ()2756
©
Директорът на Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) главен комисар Гергана Георгиева се срещна с административния ръководител на Окръжен съд - Варна Марин Маринов и ръководителите на наказателните отделения в Окръжен и Районен съд Иваничка Славкова и Силвия Обрешкова. В срещата участваха още Валентина Караганова, началник сектор в ГДИН, както и Борис Гинчев, началник на Областната служба "Изпълнение на наказанията" във Варна. На нея бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с изпълнение на наказанията, като представителите на ГДИН дадоха висока оценка за работата на областната служба във Варна, към която са секторите "Пробация" и "Арести".

Участниците в работната среща коментираха необходимостта от разширяване приложното поле на пробационните мерки, както и от актуализиране на пенитенциарното законодателство, предвид факта, че обществените очаквания са изпреварили законодателните инициативи.
Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" е специализирана административна структура, която упражнява пряко ръководство и контрол върху дейността на местата за лишаване от свобода и пробационните служби.




https://www.varna24.bg/novini/varna/Rukovodstvata-na-VOS-i-VRS-se-sreshtnaha-s-direktora-na-GD-Izpulnenie-na-nakazaniyata-684395
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.