Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
От пожарната към варненци: Не оставяйте включени електрически уреди, когато излизате!
Автор: Екип Varna24.bg 11:03 / 24.11.2016Коментари ()1086
©
Електрическите отоплителни и нагревателни уреди не трябва да се оставят включени без наблюдение, особено ако в дома има малки деца или трудно подвижни хора. Това каза за "Фокус" главен инспектор Антон Ангелов, началник на сектор "Превантивна и контролна дейност" към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна. 

Той подчерта, че във връзка с настъпването на зимния отоплителен сезон, за намаляване и предотвратяване на пожарите в битовия и обществен сектор, е необходимо гражданите да си припомнят основните препоръки и правила за безопасна експлоатация на отоплителни уреди и други, както и начините за реагиране при пожар и произшествие. 

"При пожар, уреди под напрежение не се гасят с вода. Първо трябва да се изключи и след това да се гаси", каза още главен инспектор Антон Ангелов. Той подчерта, че в близост до електрическите уреди никога не трябва да се оставят горими предмети, както и уредите да не се използват за сушене на дрехи. Инспекторът припомни още, че при използването на електрически отоплителни и нагревателни уреди гражданите трябва да се запознаят и стриктно да спазват инструкциите за експлоатация, посочени от производителя.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ot-pozharnata-kum-varnenci-Ne-ostavyaite-vklyucheni-elektricheski-uredi-kogato-izlizate-685687
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.