Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва прием на декларации за таксиметров превоз във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:24 / 01.12.2016Коментари ()906
© Varna24.bg
От първи декември на гишетата на дирекция "Местни данъци" към Община Варна могат да се подават декларации по чл. 61х от Закона за местните данъци и такси за облагане с данък върху таксиметров превоз на пътници, съобщиха от пресцентъра за Община Варна. 

Причината е измененията на Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ) и Закона за автомобилните превози (ЗАП). От същата дата на гишетата на Информационния център в сградата на Община Варна, могат да се подават заявления за изпълнение за издаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници и за издаване на комплект от два стикера към разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници. 

Прилагат се следните документи: Удостоверение за регистрация - копие, Списък към удостоверение за регистрация за таксиметров превоз - копие, Удостоверение за техническа изправност на ППС и на талона към удостоверението - копие, Удостоверение водач на лек таксиметров автомобил - копие, Удостоверение, че превозвачът няма задължения за данъци или осигурителни вноски, освен когато са отсрочени или разсрочени по законов ред. 

Изискването за липса на задължения се отнася и за водача, извършващ таксиметрови превози от името на регистриран превозвач за своя сметка - оригинал, Копие на страниците на паспорта на таксиметровия апарат, съдържащи информация за регистрационния номер на автомобила, превозвач и данъчно задължено лице, заверка от Метрология, Документ, удостоверяващ платен дължим данък върху таксиметров превоз на пътници, за срока за който е издадено разрешението.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochva-priem-na-deklaracii-za-taksimetrov-prevoz-vuv-Varna-687317
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.