Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Момичетата във Варна по-пияни от момчетата
Автор: Екип Varna24.bg 16:29 / 09.12.2016Коментари ()2269
©
За първи път момичетата, които злоупотребяват с алкохол са повече от момчетата тази година. Това сочи изследването на клиниката по Токсикология към ВМА- Варна за острите интоксикации след употреба на наркотици и други психоактивни вещества. Случаите с остра интоксикация сред момичетата спрямо момчетата на възраст между 10 и 18 години са 1,7 към 1 на хиляда. Освен това като цяло се забелязва спад на възрастовата граница при употребата на алкохол.

Друга тревожна тенденция сред подрастващите е увеличението на употребата на марихуана. Увеличението през тази година спрямо миналата е 10 на сто, а за 2015 спрямо 2014 увеличението на злоупотребилите със зеления наркотик е 14 пъти. През тази година има и един случай на остра интоксикация с марихуана при пациент, който е искал да използва наркотичното вещество с медицинска цел, казва доц. Снежа Златева- ръководител на Клиника за интензивно лечение на остри отравяния и токсикоалергии към ВМА-Варна.

Изследяването сочи и възобновяване на злоупотребата с хероин, като има и смъртни случаи, близо 4% спрямо миналата година, добави доц. Снежа Златева.

Източник: БНР



https://www.varna24.bg/novini/varna/Momichetata-vuv-Varna-po-piyani-ot-momchetata-689514
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.