Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
875 проверки извършиха за седмица горските стражари към СИДП
Автор: Екип Varna24.bg 10:53 / 14.12.2016Коментари ()811
©
В периода от 5 до 12 декември са извършени 875 проверки от горските стражари към Североизточно държавно предприятие. Инспектирани са 209 обекта за добив на дървесина, 194 превозни средства, 429 ловци, 38 физически лица и др. Съставени са общо 29 акта за нарушения и 18 констативни протокола по Закона за горите.

Три от тези протоколи са съставени от служители на ДГС "Търговище", които са задържали 5,5 куб. м незаконно добита дървесина.

На територията на ДЛС "Балчик" горските стражари са конфискували 1,55 куб. м дърва за огрев, каруца и 4 бр. инструменти за дърводобив. На нарушителите са съставени 10 акта.

0,5 куб. м незаконно добити дърва за огрев и моторен трион са задържани при проверки в обхвата на ДГС "Генерал Тошево". Съставени са два акта и три констативни протокола. Четири акта и два констативни протокола пък е равносметката от изминалата седмица при проверките на горските стражари към ДЛС "Шерба". Те са конфискували 2 куб. м незаконна дървесина.

За нерегламентираната сеч на 1 куб. м дърва за огрев служителите на ДГС "Нови Пазар" са съставили два акта.
В границите на ДГС "Шумен" са задържани 0,2 куб. м дърва за огрев, за които горските стражари са написали по един акт и констативен протокол.

През изминалата седмица служители на ДГС "Добрич" са съставили два констативни протокола. Толкова отчитат и в ДГС "Омуртаг", където за нарушенията има и четири акта.
В отговор на сигнал на телефон 112 за автомобил, превозващ дърва за огрев, горските стражари към ДГС "Варна" са предприели незабавна проверка. Не са констатирани нарушения.


https://www.varna24.bg/novini/varna/875-proverki-izvurshiha-za-sedmica-gorskite-strazhari-kum-SIDP-690487
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.