Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БПГА: "Феноменът Марешки" е проблем на държавата
Автор: Екип Varna24.bg 14:37 / 19.12.2016Коментари ()1094
© Varna24.bg
"Феноменът Марешки" е проблем на държавата, а не на петролния бранш, се казва в прессъобщение на Българската петролна и газова асоциация (БПГА). 

В него е записано, че държавата дължи отговори на обществото относно бизнеса с горива на Марешки - колко данъци е платил, има ли завършена проверка от който и да е държавен орган и какви са условията на доставчиците му.

По време на изслушване в парламента миналата сряда от БПГА съобщиха, че единственият начин горивата, продавани на бензиностанциите на Веселин Марешки, да са по-евтини, е неплащане на всички данъци и акцизи. От бранша твърдят, че държавата не е извършила проверки на бизнесмена.

В отговор Марешки обяви, че купува горива от тримата големи търговци в страната - "Лукойл", "Полисан" и "Сакса".

В съобщение до медиите обаче от "Лукойл" заявиха, че нямат договор за доставка на горива с фирми на Веселин Марешки. Ако в бензиностанции на Веселин Марешки се продават някакви количества горива, произведени в "Лукойл Нефтохим Бургас", то те са закупувани от "неизвестни посредници", допълниха от компанията.

Варненският бизнесмен е отказал договорни отношения с "Лукойл България", въпреки че такива са му били предложени, става ясно още от съобщението на компанията.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/BPGA-Fenomenut-Mareshki-e-problem-na-durzhavata-691641
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.