Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вижте какви ще са санкциите за употребата на алкохол и цигари на детските площадки във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:32 / 20.12.2016Коментари ()2007
© Varna24.bg
Забраната за "употребата на алкохолни напитки и тютюнопушенето в предназначените за общо ползване детски и спортни площадки, собственост на община Варна" става факт с решение на Общинския съвет. Предложението за промени в Наредбата за обществения ред беше внесено от групата на ГЕРБ във варненския местен парламент и на днешното заседание на ОбС получи единодушно одобрение. В съответствие със Закона за здравето на нарушилите забраната ще се налага глоба от 300 до 500 лв., а при повторно извършване - от 500 до 1000 лв.

Санкциите са част от нова алинея към чл. 62 в раздел Х от наредбата, който урежда "Условия и ред за осъществяване на специализирана закрила на деца". Предложените мерки са в отговор на зачестилите случаи на употреба на алкохолни напитки и тютюнопушене на детски и спортни площадки на територията на община Варна, се изтъква в мотивите на вносителите.

Одобрението на ОбС получи и предложеното прецизиране на действащия чл. 22 от наредбата, по силата на който на детски и спортни площадки се забранява и разхождането на домашни любимци. Нарушителите ще се санкционират с глоба от 100 до 300 лв., а при повторно нарушение - от 300 до 1000 лв.

Съветниците от ГЕРБ изразиха готовност да предложат нормативни промени и относно съществуващата забрана за разхождане на домашни любимци на плажа. Целта е ограничителният режим да бъде в сила само в рамките на летния сезон, когато пясъчната ивица се ползва активно от плажуващите.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vizhte-kakvi-shte-sa-sankciite-za-upotrebata-na-alkohol-i-cigari-na-detskite-ploshtadki-vuv-Varna-692032
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.