Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пожарен екип ще дежури на площада във Варна в новогодишната нощ
Автор: Екип Varna24.bg 13:22 / 22.12.2016Коментари ()1192
© Varna24.bg
Пожарни екипи ще дежурят на площада в новогодишната вечер във Варна и София, съобщиха от МВР.

Концертът на варненския площад "Независимост" ще започне в 22.30 на 31 декември и ще продължи до около 1.30 на 1 януари. За първи път изпълнителите ще излязат на специална 3D сцена, а публиката ще може да види ледени скулптури, изобразяващи герба на Община Варна и надписа 2017. В полунощ небето над града ще бъде озарено от празнично-новогодишни илюминации.

Служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили превантивни проверки на 1822 обекта в цялата страна, в които ще има масово честване на предстоящите коледни и новогодишни празници. Проверени са общо 1822 ресторанти, дискотеки, туристически и църковни обекти, в които ще има масово честване на предстоящите коледни и новогодишни празници.

Приоритетно пожарникарите са проверявали създадената организация за пожарна безопасност и условията за успешна евакуация и гасене в случай на пожар. Особено внимание е обърнато на изправността на електрическите инсталации и съоръжения, както и на наличието и изправността на уредите и съоръженията за първоначално гасене. По места са дадени указания за ограничаване предпоставките за възникване на пожари, както и за стриктно спазване на противопожарните правила и норми.

В проверените обекти са констатирани 819 нарушения на изискванията за пожарна безопасност. За отстраняването им са връчени 366 писмени разпореждания и 12 протокола за резултатите от извършена комплексна проверка. Съставени са 42 акта за установяване на административно нарушение и шест констативни акта за установяване на нарушения на правилата и нормите за пожарната безопасност.

Предприети са мерки за засилено полицейско присъствие в районите, където се очаква по-голямо струпване на хора. От началото на месеца се правят проверки на местата, където се продават и съхраняват пиротехнически средства, и се следи да няма нерегламентирани продажби. Употребата на пиротехника е забранена в превозни средства, в близост до леснозапалими материали, в близост да здравни и учебни заведения, социални заведения, молитвени храмове.

За да бъдат избегнати инциденти, призивът към гражданите е да бъдат бдителни при употребата им, да закупуват подобни изделия само от лицензирани магазини и да се съобразяват с дадените им инструкции за ползване. В никакъв случай да не вземат изделия, чиято цялост е нарушена, както и те самите да не се опитват да ги разглобяват.

С цел опазване на обществения ред, полицията предприема всички нужни мерки за засилване на полицейското присъствие в районите, където ще има по-голямо струпване на хора - търговски центрове, гари и автогари. През празничните дни екипи на полицията ще патрулират в жилищните комплекси. Служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 129
04.01.2017 »
02.01.2017 »
02.01.2017 »
01.01.2017 »
01.01.2017 »
01.01.2017 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Pozharen-ekip-shte-dezhuri-na-ploshtada-vuv-Varna-v-novogodishnata-nosht-692520
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.