Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Финландия ще въведе гарантиран базов доход от 560 евро за безработните
Автор: Екип Varna24.bg 17:14 / 27.12.2016Коментари ()1032
©
От началото на януари Финландия ще въведе нова политика за борба срещу бедността. Около 2000 граждани на страната, които са безработни ще получават гарантиран базов доход в размер от 560 евро месечно за следващите две години без каквито и да е ограничения и условия, предаде NewEurope.

Според депутатите в страната тези мерки ще увеличат качеството на живота, ще намалят безработицата и ще създадат нови работни места. Получаващите тези средства не трябва да доказват, че търсят работа и парите ще им се връчват независимо от дохода. Правителството на Финландия ще наблюдава прилагането на тази политика, за да определи дали получаването на тези средства ще помогне в борбата срещу безработицата.

Няколко други държави също обмислят идеята за гарантиран базов доход. По-рано тази година правителството на Швейцария свика референдум по въпроса дали да плаща на всеки гражданин по 2500 франка (4550 лв.) месечно, но идеята бе отхвърлена от гласоподавателите.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Finlandiya-shte-vuvede-garantiran-bazov-dohod-ot-560-evro-za-bezrabotnite-693563
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.