Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лекар от Варна: Електронното здравеопазване ще намали опашките пред кабинетите
Автор: Екип Varna24.bg 16:53 / 04.01.2017Коментари ()1187
© Varna24.bg
Д-р Светлин Митев
Електронното здравеопазване ще улесни нашата работа и ще намали опашките пред кабинетите. Това заяви в сутрешния блок на тв "Черно море" д-р Светлин Митев, председател на районната колегия на общопрактикуващите лекари(ОПЛ) във Варна и секретар на местната организация на БЛС. Трябва да отпаднат разпечатването и съхранението на хартия и да се въведат електронни направления за консултации при специалисти. При това положение пръстовият идентификатор ще играе ролята само на подпис на пациента, коментира д-р Митев.

Поводът бе експерименталното въвеждане на автентификатора за част от ОПЛ. Подобни пилотни практики обаче няма във Варна. Целта на експеримента е да се провери какви проблеми биха възникнали при въвеждане на пръстовия отпечатък при GP-тата. В много държави от ЕС идентификацията се осъществява с чип карта, поясни д-р Митев. Според него системата на автентификатора не бива да се пренася механично от болниците при ОПЛ и специализираната доболнична помощ. Всичко трябва да се дообмисли добре, особено от техническа и правна точка. При хроничноболните например, които идват постоянно за лекарства, автентификаторът по-скоро ще пречи, обобщи д-р Светлин Митев.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Lekar-ot-Varna-Elektronnoto-zdraveopazvane-shte-namali-opashkite-pred-kabinetite-695266
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.