Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
72 сигнала за деца в риск са постъпили в отдел "Закрила на детето“ през декември във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 05.01.2017Коментари ()1758
© Varna24.bg
72 сигнала за деца в риск са постъпили през декември в отдел "Закрила на детето" към социалната дирекция във Варна. Това съобщи за "Фокус" Анна Конукова, ръководител на отдела. Тя допълни, че последният месец от 2016 г. се е очертал като сравнително спокоен в сравнение с предходните, тъй като обикновено социалното звено работи с по около 100 сигнала месечно. "Предприетите мерки за закрила са както настаняване на нови деца, така и за прекратяване или промяна. Те са общо 21, а средно за месец са околно 30, така че наистина декември беше сравнително спокоен", отбеляза директорът.

По думите на Анна Конукова за предходния месец са настанени 3 нови деца от родилното отделение, от които едното е с тежки увреждания и е насочено към Дома за медико-социални грижи, а останалите две са настанени в приемни семейства. "Други нови настанявания са извършени за две деца при роднини", каза тя и уточни, че тази мярка е много благоприятна и до нея обикновено се прибягва, в случаите, в които родителите не са в състояние да се грижат за децата си.



https://www.varna24.bg/novini/varna/72-signala-za-deca-v-risk-sa-postupili-v-otdel-Zakrila-na-deteto-prez-dekemvri-vuv-Varna-695498
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.