Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Опесъчиха центъра на Варна! Офанзивата по почистването започна след общественото недоволство
Автор: Пламена Николова 15:14 / 19.01.2017Коментари ()7597
Центърът на Варна в участъка от Севастопол към Морската градина и в посока бул. "Княз Борис I" е опесъчен, видя репортер на Varna24.bg.

Размразени и почистени са и по-голяма част от тротоарите около централните училища. 

Работници на сметопочистващите фирми, въоръжени с големи лопати и други "сечива" продължават да къртят упорития лед, който превзе трайно обществените пространства в морския град.  

Все още в критично състояние са тротоарите и настилките на малките улици както в центъра, така и в кварталите. 

Там придвижването по заснежените участъци, под които дреме коварен лед, е истинско изпитание за възрастни хора и майки с деца. 

Офанзивата по почистването и размразяването на Варна вероятно е провокирана от изригналото обществено недоволство. Варненци от дни роптаят срещу непочистените улици и пускат гневни коментари в профила на кмета Иван Портних.  Ето и част от тях:

"Г-н Портних, защо фирмите не почистват автобусните спирки от натрупания от снегорините сняг и лед? Възрастните хора се чудят как да слязат или да се качат от автобусите. Бъдете така добър и разпоредете бързо инспектиране на извършената дейност, и чак след това се разплащайте!"

"Г-н кмете, нормално ли е според Вас откак има 6-ти ден сняг малките улички навсякъде в града да са в лед и всеки ден да има предпоставки за ПТП? Хората вървят на пътя, аз с колата къде да карам? За това ли плащам 300лв. данък??? На следващите избори един глас по-малко, да се научите да си вършите работата, защото само вземате парите на хората, а насреща едно НИЩО. Тая държава няма да се оправи НИКОГА, лакомии!"

"Безспорно Варна е един от градовете с най-високи местни данъци и такси. А почистването от снега става когато пекне и Господ почисти. Съвсем не е достатъчно да се почистят централните булеварди!"



Още по темата: общо новини по темата: 419
23.10.2017 »
09.10.2017 »
19.04.2017 »
15.03.2017 »
14.03.2017 »
27.02.2017 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Opesuchiha-centura-na-Varna-Ofanzivata-po-pochistvaneto-zapochna-sled-obshtestvenoto-nedovolstvo-698839
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.