Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Местан разкритикува Радев, че поздравил патриарха, но не и мюфтията
Автор: Екип Varna24.bg 17:30 / 19.01.2017Коментари ()4866
© БГНЕС
Обвинение, че не е действал като президент на всички българи и не е поздравил освен патриарха и главния мюфтия отправи лидерът на ДОСТ Лютви Местан в отворено писмо до медиите. В него той напомня, че не е гласувал за Румен Радев

"Силно обезпокоен и притеснен съм от факта, че при първото си официално обръщение от трибуната на Народното събрание Вие, след като не просто закономерно, но и конституционно съобразно, съгласно държавния протокол, се обърнахте с подобаващо уважение към всички официални лица и органи, в това число и към Негово светейшество Патриарха на БПЦ, Вие, г-н Президент, пропуснахте да уважите дошлите да Ви уважат Глави на останалите вероизповедания в Република България. 

Пред очите Ви бяха, но Вие не ги видяхте, духовният Глава на около 1 милион мюсюлмани в България д-р Мустафа Хаджи, както, разбира се, и Главите на католическата, протестантската и прочие деноминации. Дори едно събирателно обръщение "Ваши светейшества" би покрило конституционното Ви задължение, че сте президент на всички български граждани. Уви - не го направихте", пише Местан. 

Той напомня на Радев, че съгласно конституцията традиционната религия в България е източноправославното вероизповедание, но в страната освен източноправославни християни живеят и мюсюлмани, и католици, и протестанти, и юдеи, и други. А и религиозните институции били отделени от държавата. 

"Независимо дали ще ни виждате, или не, и нас ни има и въпреки етническите, религиозните и културните ни различия и ние също сме чеда на майка България, т.е. равноправни български граждани", завършва писмото си Местан.



Още по темата: общо новини по темата: 233
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Mestan-razkritikuva-Radev-che-pozdravil-patriarha-no-ne-i-myuftiyata-698899
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.