Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Рекорден бюджет получи варненският зоопарк за 2017-а
Автор: Екип Varna24.bg 12:23 / 14.02.2017Коментари ()1184
©
Рекорден бюджет в размер на 600 000 лв. получава варненският зоопарк за тази година. Това беше решено на последната сесия на общинския съвет. "Макар и да са повече в сравнение с друга година, отново няма да стигнат за всичко. Поддръжката на зоопарковете е скъпо удоволствие", отбеляза в студиото на сутрешния блок на Телевизия "Черно море" "Утро в нашия град" директорката на зоологическата градина Иванка Стоянова.

"Около 200 000 са предвидени за издръжката - ток, вода, храна на животните, за която обикновено се харчат над 100 000 лв. и 90 000 са отделени за ремонт и проектиране. Започваме в тревопасния сектор и ще видим до къде ще стигнем. Парите няма да стигнат за всичко това, което имаме да правим във връзка с лиценза на зоопарка. При хищниците най-вероятно ще стигнем само до направата на проектите. Планираме да започнем с ремонтите от април. Ще работим второто и третото тримесечие от годината, за да видим до къде ще стигнат парите. 

Осигурили са ни 24 000 лв. за закупуване на дълготрайни материални активи - нашите животни се водят като материален актив. 10 000 са предвидени за закупуването на камилата, която е при нас в момента на размножителен заем. При нас сега има две камили, като варненският зоопарк е собственик на бялата. С предвидените средства можем да закупим и мъжкия леми. Той е много любвеобилен и прави най-различни жестове към женската Ева" - разказа Иванка Стоянова.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Rekorden-byudzhet-poluchi-varnenskiyat-zoopark-za-2017-a-704475
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.