Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненско читалище работи по проект "Играй, чети и се учи в библиотеката"
Автор: Екип Varna24.bg 12:29 / 15.02.2017Коментари ()1235
©
Библиотеката към читалище "Просвета 1927" Варна, работи по проект "Играй, чети и се учи в библиотеката" , реализиран с подкрепата на фондация "Глоб@лни библиотеки" България.

Проектът включва различни инициативи за привличане на децата в библиотеката.

Тази седмица е посветена на информационните технологии, а именно: Първи стъпки в програмирането с робота Финч, предоставен от нашите партньори РБ "Пенчо Славейков". В обучението, проведено в два последователни дни се включиха 8 групи деца от ОУ "Христо Ботев". Някои от децата вече го познават от предишни посещения при нас. Във времето предвиждаме още групи от другите училища в квартала да програмират с Финч, да играят и творят в библиотеката.

През месец февруари имаме и друга инициатива: Мартенска работилничка за изработка на мартеници от деца - всеки четвъртък от 12 до 14ч. С изработените мартеници се провежда благотворителен базар. Набраните средства ще са за закупуване на детски книжки за библиотеката.

Проекта включва още "Час на приказките", където децата се потопят в приказния свят чрез драматизация на различни приказки, изработка на оригами, великденска и коледна работилнички.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnensko-chitalishte-raboti-po-proekt-Igrai-cheti-i-se-uchi-v-bibliotekata-704758
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.