Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изграждането на нов затвор край Девня няма да е в близкото бъдеще
Автор: Екип Varna24.bg 15:31 / 17.02.2017Коментари ()1767
© Varna24.bg
Засега няма изгледи изграждането на нов затвор край Девня да бъде реализирано скоро. Това подсказа главният директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) Гергана Георгиева при вчерашното си посещение във Варна, съобщава Дарик.

"Има такава концепция, която е била в миналото, но може би ще продължим занапред. Към момента гледаме реалността", каза шефът на затворите. По думите й не може да се даде категоричен отговор за затвора в Девня.

"Към настоящия момент виждате, че се опитваме да покрием европейските стандарти", отбеляза Георгиева при откриването на обновения Варненски затвор.

За изграждането на нов затвор във Варненско се говори от десетина години. Бе намерен подходящ терен от около 200 декара в землището на Девня. Стигна се и до иницииране на процедура за предоставянето му за безвъзмездно ползване на Министерство на правосъдието. Повод да се помисли за нов затвор бе сериозният проблем с пренаселеността в местата за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода, което бе обект и на критики от страна на европейските институции.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izgrazhdaneto-na-nov-zatvor-krai-Devnya-nyama-da-e-v-blizkoto-budeshte-705349
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.