Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дадоха ход на идеята за паметна плоча на Пламен Горанов
Автор: Екип Varna24.bg 14:02 / 22.02.2017Коментари ()1405
©
Вече са разгледани и подкрепени на експертен съвет идеите за издигане на паметни плочи във Варна на д-р Кръстю Раковски и Георги Хаджитинев. Това стана ясно по време на заседание на постоянната комисия "Култура и духовно развитие" към Община Варна. 

Даден е ход и на идеята за паметна плоча на Пламен Горанов, който се самозапали на 20 февруари 2013 г. по време на конфликт с охраната на Община Варна докато протестираше с искане за оставката на тогавашния кмет на града Кирил Йорданов и целия Общински съвет. Предстои придвижване по административния общински апарат.

Д-р Кръстю Раковски е държавник, политик и дипломат. Георги Хаджитинев е емблематичен варненец, наследник на рода на Г. С. Раковски. Пламен Горанов почина във варненската Военноморска болница на 3 март 2013 г., дни след като се самозапали. Три дни по-късно Йорданов подаде оставка, но общинските съветници отказаха да го последват и завършиха пълния си мандат. Купчината от камъни пред централния вход на общинската сграда беше натрупана в дните след смъртта му. Общинската администрация премахна грамадата от камъни пред кметството. Като претекст за набързо организираното разчистване послужи спешен ромон на тротоар в центъра на града. По време на комисията съветник попита къде са камъните от тази грамада, защото е редно част от тях да бъдат вградени в паметника. Никой не даде отговор.


Източник: Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dadoha-hod-na-ideyata-za-pametna-plocha-na-Plamen-Goranov-706307
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.