Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината предписа да се събори оградата на частен имот в Морската градина на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 08.03.2017Коментари ()1135
© Фейсбук
Оградата около частен имот, реституиран неотдавна във варненската Морска градина (местност Салтанат), трябва да бъде премахната незабавно. Това гласи предписанието, направено от общинската администрация.

Отстраняването на оградата трябва да бъде изпълнено до днес- 8 март. В случай на неизпълнение Законът за устройство на територията предвижда глоба от 1000 до 5 хил. лв., както и принудително премахване на незаконно строителство за сметка на собственика на имота.

За поставянето на оградата собственикът на имота отля бетонни стъпки и постави метални тръби, върху които закрепи телена мрежа. Първоначалната реакция на Петя Проданова, кмет на район "Приморски", на чиято територия се намира северната част на парка, бе, че собственикът има право да огради имота си, след като е влязъл в негово владение.

По-късно обаче бе уточнено, че в паркова среда, какъвто е статутът на местността "Салтанат", ограждане се допуска само със засаждането на храсти и дървета.

Източник: в. "Дневник"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinata-predpisa-da-se-subori-ogradata-na-chasten-imot-v-Morskata-gradina-na-Varna-709056
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.