Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тази варненка наруши закона и вижте как я наказаха
Автор: Екип Varna24.bg 14:45 / 08.03.2017Коментари ()974
© Varna24.bg
Районният съд във Варна одобри постигнато в съдебна зала споразумение между прокуратурата и подсъдимата, по силата на което 46-год. Р. Иванова се призна за виновна в престъпление по чл.234 ал.1 от НК. 

На 8 октомври 2015 год., при специализирана съвместна проверка на полицейски и митнически служители било установено, че на входа на търговски обект в района на автобусна спирка, тя държи в себе си торба, съдържаща автомобилен ключ и 45 кутии цигари от различни марки, без изискуемия акцизен бандерол върху опаковката. Отделно при проверката на паркирания наблизо чужд автомобил били намерени още 77 кутии с контрабандни цигари от две отделни търговски марки. Общата стойност на предмета на престъплението е над 900 лева, а размера на избегнатия и неплатен дължим акциз е за над 450 лева.

46-годишната варненка е неосъждана и няма налагани административни наказания за нарушения. Деянието не представлява маловажен случай. Иззетите по делото цигари се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Tazi-varnenka-narushi-zakona-i-vizhte-kak-ya-nakazaha-709190
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.