Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дълги опашки се извиха в НАП Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:30 / 10.03.2017Коментари ()2036
© БНР
Центърът за обслужване на клиенти в ТД на НАП-Варна тази сутрин беше препълнен, минути преди 9 часа, когато гишетата отварят, видя репортер на Радио Варна. Навалицата пред системата за управление на опашките се обяснява с факта, че все още има хора, които подават данъчните си декларации на хартиен носител.

Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП. Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лв.

Срокът за фирмените декларации е 31 март 2017 г. Ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията - 31 март 2017 г.

Електроните услуги на НАП дават дистанционен достъп на гражданите до най-често използваните справки, документи и др. услуги, които всеки може да ползва на място в офиса си по постоянен адрес. Е-услугите на НАП спестяват време, усилия и средства, тъй като, за да ги ползват, гражданите не трябва да посещават офиса си и да стоят по опашки.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dulgi-opashki-se-izviha-v-NAP-Varna-709642
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.