Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отглеждането на цветя помага на децата с множество увреждания
Автор: Екип Varna24.bg 16:17 / 13.03.2017Коментари ()988
© БНР
Карамфилчета, каланхое, зюмбюли, лалета и още много други видове пролетни цветя, са отгледали децата с множество увреждания от Специалното училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" във Варна. Всяка година те откриват пролетен базар в оранжерията на училището, на който продават цветята, а събраните средства инвестират отново в трудовата терапия. Тя им помага за развитието на фината моторика на ръцете, подобрява и начина на комуникация между деца и учители, каза за Радио Варна Таня Блажева, учителка по изобразително изкуство и полезни умения.

"Образованието на децата с множество увреждания в училището за деца с нарушено зрение във Варна е на световно ниво, каза за радио Варна Денис Лоли, директор за Европа и Азия на Фондация Пъркинс интернешънъл, който бе на откриването на цветния базар. Фондацията подпомага финансово училището, като основно това се изразява в квалифицирането на учители. "Целта ни е децата с порастването да се чувстват по-уверени, да се справят с живота както в семейството си, така и в обществото, а не да чакат да им се помага", каза Денис Лоли.

Успехът при тях в САЩ идва от това, че се работи с всяко семейство поотделно - детето посещава специализирано училище, където го обучават на умения, родителите също са научени как да му помагат и не на последно място - детето живее в своя дом, защото не трябва да бъде социално изолирано.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otglezhdaneto-na-cvetya-pomaga-na-decata-s-mnozhestvo-uvrezhdaniya-710274
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.