Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Анализираме в срок от 7 седмици ангажиментите, предложени от "Газпром“ на ЕК
Автор: Екип Varna24.bg 13:44 / 14.03.2017Коментари ()913
©
Европейската комисия отправи на 13 март покана към всички заинтересовани страни да предоставят становища относно представените от "Газпром" ангажименти в отговор на опасенията за конкуренцията на газовите пазари в Централна и Източна Европа.

Газовите дружества и Министерството на енергетиката в България към настоящия момент се запознават с предложенията за поемане на задължения от страна на "Газпром". Българската страна разполага със 7 седмици, в които да изрази становище относно предложените мерки, като би искала да е сигурна, че обявените ангажименти действително ще отстранят всички съмнения на Европейската комисия за извършени нарушения от страната на "Газпром". 

Процедурата на предстоящите консултации дава две възможности. Едната е Европейската комисия да приеме предложенията, направени от Газпром, така, както те са формулирани в момента. Другият вариант е обявените мерки да бъдат изменени, ако постъпят съответни предложения от заинтересованите държави. Българската страна си запазва правото допълнително да коментира финалния вариант на ангажиментите, които "Газпром" предлага да поеме.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Analizirame-v-srok-ot-7-sedmici-angazhimentite-predlozheni-ot-Gazprom-na-EK-710465
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.